post

Visby anses vara en av Skandinaviens bäst bevarade medeltida hansestäder och hamnade 1995 på Unescos lista över världsarv. Staden är en centralort på Gotland och har normalt omkring 24 000 bofasta invånare, en siffra som ökar betydligt under sommaren.

Staden har en lång historia och de äldsta fynden man hittat tros komma från 700 – 900-talet. Under hela 1900-talet har Visby haft rollen som en betydande garnisonsstad inom det svenska försvaret. Under 1960-talet anordnades den första Almedalsveckan, en vecka som samlar politiker och andra under en hel vecka på sommaren.

Att resa till Gotland

Även om det funnits en järnväg på Gotland en gång i tiden så är det inte ett sätt att ta sig dit på. För att komma till Visby kan man antingen ta båten från Nynäshamn eller från Oskarshamn. På båten finns det också plats för fordon. Ett annat alternativ är att flyga och landa på flygplatsen som inte ligger strax utanför Visby.

För den som inte tar bilen med sig finns det alltid möjlighet att hyra cykel, åka kollektivt med buss eller ta en taxi.

Dags att boka boende? Det hittar du via hotellvisby.nu

Visby vandrarhem

Visby vandrarhem ligger centralt, faktiskt mitt i innerstan vilket ger de boende nära till allt som staden har att bjuda på. Trots dess centrala läge har varje rum utsikt mot havet.

Vandrarhemmet har 8 rum fördelat på 5 dubbelrum, 2 stycken familjerum och ett enkelrum.  Tillsammans ger det 17 sängplatser med möjlighet att sätta in ytterligare någon extrasäng. Det finns möjlighet att boka hela huset för slutna sällskap eller konferenser.

Toaletter och tre duschar på övervåningen delar de boende på men det finns ingen hiss så den som har svårt att gå eller ta sig upp för trappor bör söka annat boende. Eftersom man månar om allergiker är varken rökning eller husdjur tillåtna.

Här bor du:

 • Nära gästhamnen
 • Nära badplats
 • Bara något kvarter från högskolan
 • I anslutning till Visbys stora utbud av barer och restauranger

Pris från: 325kr/person och natt (lågsäsong)

Visby logi

Visby Logi har inte ett utan två hus som ligger väldigt centralt i Visby. Det ena huset som ligger några kvarter från stora torget har en historia från 1600-talet och det andra huset från 1700-talet ligger ca 200 meter från Almedalen.

Rummen är nyrenoverade i en stil som blandar gammalt och nytt. Det finns allt från enkelrum till sexbäddsrum. Både med delat badrum och eget. En del av rummen har även pentry för den som vill tillaga något enkelt.

Här bor du:

 • Med tillgång till fritt WiFi
 • Centralt i Visby
 • 100 meter från Stortorget
 • Med närhet till shopping och restauranger

Pris från: 850kr (trebäddsrum)

Rävhagen vandrarhem

Det här är ett vandrarhem i STF regi som ligger några kilometer från Visby Ringmur. Vandrarhemmet är beläget i utkanten av staden med lugna omgivningar men ändå nära till kultur- och nöjesliv.

Här finns från tvåbäddsrum till sexbäddsrum med delad dusch och toalett i korridor. Den som bor i anläggningen har tillgång till samlingsrum med tv. Det finns också tolv stugor med fyra bäddar i varje samt toalett, dusch och eget pentry.

Här bor du:

 • Två kilometer från Visby centrum
 • I anslutning till sportaktiviteter
 • Fyra kilometer från havet
 • Med tillgång till cykeluthyrning

Pris från: 650kr