post

En av fröjderna med att åka utomlands (eller inrikes, för den delen) och besöka en plats under en begränsad tid är att man får spendera nätterna under resans gång i ett hotell som känns främmande men ändå hemtrevligt, mysigt men ändå okänt, en slags utflykt för en stund där man byter hem för bara några dagar. Sovrummet är oftast också huvudattraktionen i hotellet, utöver trevliga tillägg som pool, hotellunderhållning och barnklubbar. Det är här i sovrummet som man planerar sin nästa dag, återhämtar sig och tar in sina intryck från resan. Just sovrummet är ett bestående intryck från en semester, utöver alla reseminnen man fått under tiden. Du ser ofta i hotellkritik att besökare nämner sängens kvalité, exempelvis.

Att återskapa känslan av att sova i ett hotellrum är också något som många hotel1-läsare (egentligen människor i allmänhet, inklusive oss på redaktionen) frågar efter. Ett av många argument varför man skulle vilja sova som på ett hotell hemma är för att hotell i sig för med sig en känsla av lyx. Man betalar en dyr resa på ett hotell för att få sova. Och då börjar man på så vis associera hotellrummet med lyx – speciellt sovrummet, för att man som nämnt spenderar mest där när man inte är ute och rör på sig.

Så vad kan man göra för att sova på detta viset? Villalivet har sammanfattat det hela och skrivit en artikel om hur man får till ett sovrum med hotellkänsla som vi på hotel1 verkligen rekommenderar. Den tar upp vad som behövs för att lyxa till det, förmedlar det pedagogiskt och ger generella tips på vad man kan göra med relativt enkla medel för att återskapa känslan av ett hotellsovrum. Kika gärna in artikeln och berätta vad ni tycker!