Jade Mountain Resort, Saint Lucia

Det som är väldigt speciellt med Jade Mountain Resort är att varje rum har en underar utsikt på grund av 2 saker; hur hotellet är byggt och att den ligger på Saint Lucia bukten. Jade Mountain Resort har en av världens coolaste utsikter! Själva hotellet är byggt vid sidan av en kliffa, det finns massor av broar som ansluter de olika delarna av hotellet, en bra blanding av urbanism och natur. Sviten har 3 väggar så att man alltid har en fin utsikt att kolla på, 5m högt tak och en infinity pool.

Den största delen av hotellet är långt över vattnet, det tar ungefär 90 minuter från flygplatsen till Jade Mountain Resort men du kan även ta en helikopter till hotellet. Ägarna av marken har även ett annat resort vid vattnet som heter Anse Chastanet Resort, det gör det lättare att gå till havet. Utanför de underbara rummen och den vackra stranden så kan man göra massor av saker, oftast i närheten. Till exempel åka till regnskogen, botaniska trädgården, Soufriere vulkanen, Sulphur Springs eller åka linbana för att se hela området från ett unikt perspektiv. Det finns även möjligheter för havsutflykt, åka båt till huvudstaden, eller vandra till Gros Piton-berget

Men aktiviteter är inte för alla, vissa har semester för att slappna av och ta det lugnt, och det är helt förståeligt! Gästerna på Jade Mountain Resort kan välja mellan flertal spabehandlingar som är tillgängliga. Man kan få behandlingarna privat vid so egen infinity pool eller vid Jade Mountain’s boutique St. Lucia spa, Kai en Ciel. Det finns även ett spa som heter Kai Belté på Anse Chastanet som är hotellet bredvid Jade Mountain Resort, alla gäster på Jade Mountain har tillgåg till Kai Belté spat. Kai Belté fokuserar inte bara på att få dig att slappna av men också på skönhetsbehandlingar och andra liknande saker!

Jade Mountain Resort är det enda hotellet på hela ön som serverar färskt, ekologisk självproducerad choklad. Det finns över 1000 kakaoträd att välja mellan, inklusive den helt ekologiska gården Emerald som ligger på Soufriere Hills. Chokladälskare kan få vara med om en unik upplevelse och smaka äkta färsk choklad! Det finns lektioner och kurser på hotellet där man kan lära sig att göra och tillverka choklad, lagar choklad, skapa sin egen kola och hur man gör sin egna personliga chokladkaka.

Lämna en kommentar