Hur väljer man det bästa hotellet?

Det är inte många som reser ofta, folk kanske reser en gång per år eller något sådant. Men det är inte många som reser över 3 ggr per år, fast det spelar ingen roll hur ofta eller hur länge man reser. Det spelar ingen roll om det är för jobb eller nöje. Det som spelar roll är att man njuter av resan. Men det kan vara lite svårt om man inte har rätt hotell eller ställe, man spenderar mycket tid vid hotellet också, en resa kan förstöras om man inte väljer rätt hotell, därför så vill vi hjälpa dig med det.

Välja var ditt hotell är

Med att välja hotell så menar jag inte vilken stad eller land. Jag menar vilken del av staden och vilken sorts hotell det är. Vi säger att du ska resa till Barcelona, en semester. Då är det bäst att du väljer ett hotell som kanske ligger nära stranden, har en pool, bra service. Ligger nära turistområderna eller shoppar och sånt. Att allting är lätt för dig.

Hotellen ska vara bäst för din semester, och den blir det genom att som sagt ha pool, ligga nära strand, bra service, restaurang och så vidare.

Men om du reser dit på grund av jobbrelaterade saker, då är det nog bäst att tänka annorlunda. Till exempel så är det bra att tänka på vilket sorts hotell det är, inte bara om de har bra rum eller om hotellet ser bra ut. Men också om de har internet eller hur gamla gästerna brukar vara. Om hotellet inte erbjuder internet och gästerna brukar vara runt 20 år eller liknande, så är det nog inte rätt hotell för dig. Men om dem erbjuder internet och gästerna kanske är över 28 år, då är det större chans att hotellet passar eftersom det hotellet attraherar människor som reser pga jobb och affärer.

Hotelläge

Det är även viktigt att du kollar på vart hotellet befinner sig, är det precis utanför staden, nära natur och långa stränder? Eller är det mer i stan där man snabbt kan ta sig runt med hjälp av transportmedel och andra saker? En av dem viktigaste sakerna är ju transport, då är det viktigt att hotellet ligger vid ett ställe där man har många möjligheter till transport.

Det är även bra att se om hotellet erbjuder andra saker, som gym, massage, frisör osv. De sakerna är bra för de på semester men även för dem på affärsresa. En annan viktig grej är maten, är det all inclusive, halvpension osv. Om du inte vill äta på hotellet är det bra att hitta ett hotell som är nära restauranger eller gatukök.

En sista sak är att kolla på recensioner om hotellet på nätet, det är viktigt att veta vad som var bra och vad som var dåligt, t.ex om hotellet inte har handdukar så är det bäst om du tar med dig själv, att läsa recensioner förbereder dig för saker som du inte skulle veta innan.